Blog

13 Marzec 2016

Zaprawy do sałatek

Zaprawy podkreślają smak sałatek i świetnie współgrają smakowo z marynowanym grillowanym mięsem. Przedstawiamy 5 najpopularniejszych sosów do sałatek. Sos winegret uniwersalny do sałatek ze...

8 Marzec 2016

Pizza z grilla

Pizza - któż jej nie jadł? Spotykamy ją w wielu kartach menu czy to w knajpach, restauracjach, czy w samych pizzeriach. Ta potrawa weszła w naszą kulturę gastronomiczną...

8 Marzec 2016

Firma 4prestige wychodzi naprzeciw klientowi

W dobie dzisiejszej konkurencji i bezpardonowej walki o odbiorcę produktu, w imię sloganu "klient nasz pan" firmy wychodzą z coraz śmielszymi pakietami usługowymi oraz swoją jakością i profesjonalizmem...

6 Marzec 2016

Jak grillować jagnięcinę?

Jagnięcina (baranina z jagnięcia w wieku 6 - 12 miesięcy) jest mięsem delikatnym i chudym, barwy od jasnoróżowej do ciemnoróżowej, o strukturze cienkowłóknistej i minimalnej marmurkowatości....

6 Marzec 2016

Zasady grillowania warzyw

Wybieraj warzywa sezonowe i świeże, dojrzewające w Twoim rejonie i dojrzałe o intensywnej barwie. Warzywa przed użyciem dokładnie umyj i osusz w naczyniu perforowanym...

6 Marzec 2016

Praktyczne porady o grillowaniu ryb

Jak grillować ryby? Ile czasu je marynować? Czy warto korzystać ze specjalnych koszów do grillowania ryb? Jak często przewracać płaty i wreszcie – jak dobrać temperaturę grillowania? O tym...

6 Marzec 2016

Jak wybrać łososia na grilla?

Jak wybrać najlepszego łososia? Na co zwrócić uwagę, by kupić świeżą rybę? Wybrać rybę mrożoną czy świeżą? Czy lepiej kupić jednego okazałego łososia czy dwie mniejsze sztuki? Tego wszystkiego...

6 Marzec 2016

Łosoś na cedrze po bułgarsku

Z podanych składników uzyskamy 4 porcje potrawy. Składniki główne to filet z łososia – około 1 kg, cukier brązowy – 100 g, sól, pieprz czarny zmielony. Składniki na sos to oliwa...

6 Marzec 2016

Łosoś z grilla z warzywami - przepis

Łosoś w marynacie cytrynowo-rozmarynowej serwowany z miksem grillowanych warzyw. Brzmi smakowicie? Zapoznajcie się z naszym przepisem i koniecznie go wypróbujcie! Łosoś z grilla z warzywami –...

6 Marzec 2016

Pstrąg prosto z grilla

Jedną z najlepszych ryb do grillowania jest pstrąg. Wystarczy kilka przypraw, godzina marynowania i dosłownie kwadrans, by uzyskać pyszną i aromatyczną potrawę. Przepisów na pstrąga z grilla jest...