Blog

7 Sierpień 2016

Zalety grilla gazowego, czyli dlaczego grille gazowe są tak popularne?

Parę lat temu wzmianki o grillu gazowym przechodziły niemal bez echa. Byliśmy przecież przekonani, że jeśli grillować, to tylko nad żarem węgla, bo to właśnie z węgla bierze się grillowy aromat....

24 Lipiec 2016

Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek to bardzo apetyczne danie z grilla zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Jak przygotować takie szaszłyki? Które krewetki wybrać i jakie przyprawy do nich dobrać?

17 Lipiec 2016

„Poczuj ciepło w chłodne wieczory…” -Promienniki Enders

Ciesz się pobytem w ogrodzie na jesień Wielu z nas kocha spędzać czas poza domem na świeżym powietrzu w otoczeniu przyjaciół. Jedni z nas lubują się w długich spacerach po parku, inni natomiast...

13 Lipiec 2016

Piersi z kaczki w glazurze sosu z granatów

Przy grillowaniu mięsa kaczki – czy to w całości, czy w postaci wydzielonej piersi lub udka – należy mieć na uwadze wysoką zawartość tłuszczu w skórze mięsa. Położenie kawałka mięsa kaczki z jej...

5 Lipiec 2016

Wystrzałowe burgery z grilla

Co decyduje o wspaniałym smaku burgerów z grilla? Soczystość, grubość, kształt, przyprawianie oraz sposób grillowania. Jak przygotować idealnego wołowego burgera? Które przepisy warto przetestować...

Klasyfikacja grilli
26 Czerwiec 2016

Klasyfikacja grilli

Producenci grilli starają się przedstawiać ofertę produktów w sposób przejrzysty i usystematyzowany. Klient wtedy łatwo rozróżnia model produktu, szybko porównuje jego cechy i parametry techniczne...

23 Czerwiec 2016

Monarch 390 - cenowy strzał Broil King na sezon 2016

Wszystko w jednym opakowaniu. Monarch do doskonały grill gazowy posiadający niemal wszystko z najwyższej półki. Wyposażony jest w system palników Dual-Tube z 10-letnią gwarancją, dwustronne ruszty...
30 Maj 2016

Regulacja temperatury na grillu węglowym

Regulacja temperatury na grillu węglowym nie jest łatwa, ale jest możliwa. Jak dobrać wielkość wsadu, w jaki sposób ułożyć brykiet, by uzyskać pożądaną temperaturę? Jakich akcesoriów warto użyć...

28 Maj 2016

Kurczak grillowany w dymie wiśniowym

Kurczak grillowany w całości to pyszna i aromatyczna potrawa, szczególnie jeśli dodamy do niego orzeźwiającą marynatę i zastosowujemy wiórki do wędzenia - najlepiej wiśniowe . Jak przygotować...

26 Maj 2016

Jak aromatyzować grillowane potrawy

Jaka jest różnica w aromacie i smaku potraw grillowanych na węglu drzewnym, na grillu gazowym lub elektrycznym? W naszej świadomości mocno utkwił przesąd, że jeśli grillować, to na węglu, bo...