Blog

10 Maj 2016

Początkujący grill master – rozpocznij przygodę z grillowaniem

Grillowanie coraz częściej staje się dla nas okazją do wielkich kulinarnych eksperymentów. Kupujemy coraz lepszy sprzęt, wyposażamy go w akcesoria, poznajemy nowe receptury, by zaskakiwać bliskich...

30 Kwiecień 2016

Pstrąg grillowany w całości

Ryby z grilla smakują wyśmienicie. Wystarczy delikatna marynata oraz odpowiednie ustawienie temperatury, by mięso było aromatyczne i soczyste. Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na pstrąga...

24 Kwiecień 2016

Praktyczne metody grillowania na węglu

Grill węglowy jest sprzętem trudniejszym w obsłudze niż grill gazowy, ale posiada też pewne zalety. Jedną z nich jest możliwość zastosowania wielu metod grillowania. Jak ułożyć brykiet, by...

20 Kwiecień 2016

Podstawy grillowania na węglu – co warto wiedzieć

Laikom grillowanie kojarzy się przypiekaniem nad węgielnym żarem kiełbaski, karkówki lub skrzydełek z kurczaka. Często nie dbamy o metody pieczenia, o moment położenia potraw na ruszcie, czas i...

10 Kwiecień 2016

Jagnięcina to królowa mięs i mięso królów

Statystyki spożycia jagnięciny na rynku polskim Fastfoody skutecznie wyparły z naszych nawyków spożywanie cenionych i pełnowartościowych mięs. Fastfoodowe dania mimo nadmiaru nasyconych kwasów...

10 Kwiecień 2016

Dylemat grillowania – jak sprawdzić, czy się upiekło?

Soczystość perfekcyjnie ugrillowanego mięsa rozpływającego się w ustach jest walorem nieosiągalnym żadną inną techniką kulinarną. Smak jest indywidualnym odczuciem i przez każdego z nas różny...

31 Marzec 2016

Grill elektryczny do apartamentu

Dla większości aglomeracyjnej populacji zamieszkującej budownictwo wielorodzinne temat grillowania jest tematem pozbawionym sensu lub pchniętym do lamusa, bo od razu rodzi szereg...

19 Marzec 2016

Szybkie sałatki na sezon grillowania

Już niebawem zawita do nas maj, piękny maj… A wraz z nim majówka, a jak wiadomo nieodłącznym elementem udanej majówki jest otwarcie sezonu grillowego! Pyszne grillowane...

13 Marzec 2016

Marynaty na grilla

Marynaty podkreślają smak każdej grillowanej potrawy. Jaką marynatę wybrać do wołowiny, jaką do baraniny, a jaką do drobiu? W czym zamarynować warzywa, a w czym owoce morza? Marynata do mięsa...

13 Marzec 2016

Sosy do grilla

Jakie sosy do grilla warto przyrządzić? Oprócz standardowego sosu barbecue i majonezowego, proponujemy również sos tzatziki świetnie podkreślający smak mięsa, a także specjalny sos do ryb. Z kolei...