Porady techniczne

19 Wrzesień 2016

Grill z rożnem czy bez rożna?

Rożen obrotowy znacznie rozszerza asortyment potraw, które można przygotować na grillu. Wystarczy wyposażyć go w kilka ciekawych akcesoriów, by ugrillować beztłuszczowe frytki, aromatyczny popcorn...

7 Sierpień 2016

Zalety grilla gazowego, czyli dlaczego grille gazowe są tak popularne?

Parę lat temu wzmianki o grillu gazowym przechodziły niemal bez echa. Byliśmy przecież przekonani, że jeśli grillować, to tylko nad żarem węgla, bo to właśnie z węgla bierze się grillowy aromat....

Klasyfikacja grilli
26 Czerwiec 2016

Klasyfikacja grilli

Producenci grilli starają się przedstawiać ofertę produktów w sposób przejrzysty i usystematyzowany. Klient wtedy łatwo rozróżnia model produktu, szybko porównuje jego cechy i parametry techniczne...

30 Maj 2016

Regulacja temperatury na grillu węglowym

Regulacja temperatury na grillu węglowym nie jest łatwa, ale jest możliwa. Jak dobrać wielkość wsadu, w jaki sposób ułożyć brykiet, by uzyskać pożądaną temperaturę? Jakich akcesoriów warto użyć...

12 Maj 2016

Czyszczenie grilla temperaturą

Zazwyczaj myślimy, że wystarczy wyczyścić zimne ruszty szczotką z metalowym włosiem, ewentualnie po aromatyzerach w grillu gazowym. Dodatkowo usunąć popiół z grilla węglowego i do tego sprowadza...

10 Maj 2016

Początkujący grill master – rozpocznij przygodę z grillowaniem

Grillowanie coraz częściej staje się dla nas okazją do wielkich kulinarnych eksperymentów. Kupujemy coraz lepszy sprzęt, wyposażamy go w akcesoria, poznajemy nowe receptury, by zaskakiwać bliskich...

24 Kwiecień 2016

Praktyczne metody grillowania na węglu

Grill węglowy jest sprzętem trudniejszym w obsłudze niż grill gazowy, ale posiada też pewne zalety. Jedną z nich jest możliwość zastosowania wielu metod grillowania. Jak ułożyć brykiet, by...

20 Kwiecień 2016

Podstawy grillowania na węglu – co warto wiedzieć

Laikom grillowanie kojarzy się przypiekaniem nad węgielnym żarem kiełbaski, karkówki lub skrzydełek z kurczaka. Często nie dbamy o metody pieczenia, o moment położenia potraw na ruszcie, czas i...

10 Kwiecień 2016

Dylemat grillowania – jak sprawdzić, czy się upiekło?

Soczystość perfekcyjnie ugrillowanego mięsa rozpływającego się w ustach jest walorem nieosiągalnym żadną inną techniką kulinarną. Smak jest indywidualnym odczuciem i przez każdego z nas różny...

31 Marzec 2016

Grill elektryczny do apartamentu

Dla większości aglomeracyjnej populacji zamieszkującej budownictwo wielorodzinne temat grillowania jest tematem pozbawionym sensu lub pchniętym do lamusa, bo od razu rodzi szereg...