Zrębki wędzarnicze

Poznaj sekret naturalnego wędzenia! Zrębki wędzarnicze są niemal jak przyprawy – nadają wędzonym potrawom doskonały, niepowtarzalny aromat i smak. Podczas spalania zrębki wydzielają dym, który przenika w głąb naszych wyrobów. Dzięki temu zyskują niezwykły kolor oraz zapach.

Odpowiedni rodzaj zrębek wędzarniczych wpływa na ostateczny smak naszych wędzonek. Warto poznać ich gatunki – każdy bowiem współgra z zupełnie innymi daniami. W zależności od tego, z jakiego drzewa pochodzą, mogą pasować do ryb, wieprzowiny, serów czy drobiu. Marka Borniak ma w swojej ofercie zrębki brzozowe, dębowe, bukowe, olchowe oraz z drzewa śliwy, czereśni czy jabłoni. Możemy je też bez problemu ze sobą łączyć, komponując własne, niezwykłe receptury.

Zrębki wędzarnicze marki Borniak to produkt całkowicie naturalny. Pozbawione są wszelkich zanieczyszczeń oraz odpylone. Dym, jaki generują, jest całkowicie wolny od niebezpiecznych dla naszego zdrowia substancji.

FILTRUJ PRODUKTY
Cena
Dostępność
Filtruj
Sortuj produkty
Filtruj